Movies

Why I changed my mind about nuclear power | Michael Shellenberger | TEDxBerlin

Michael Shellenberger is een Amerikaanse auteur en mede-oprichter van het Breakthrough instituut. Een van de bekendere werken waar hij aan mee schreef is An Ecomodernist Manifesto. In deze TED talk vertelt hij over de ontwikkeling van zijn visie op kernenergie.

TEDxBerlin video


Planet of the Humans Documentary

In deze spraakmakended documentaire stellen filmmaker Jeff Gibbs en producer Michael Moore in vraag hoe hernieuwbaar de opkomende hernieuwbare energiebronnen echt zijn.

Bekijk op YouTube


Kernenergie - Zondag met Lubach

We moeten snel minder CO2 gaan uitstoten, want anders warmt de aarde te veel op. Het overstappen op windmolens en zonnepanelen gaat te langzaam. Er is nog een manier om energie op te wekken zonder CO2-uitstoot: kernenergie. Maar omdat veel mensen kernenergie eng en stom vinden, moet het eerst de taboesfeer uit.

Bekijk op YouTube


Groene stroom - Zondag met Lubach

Volgens het rapport Energiemonitor 2017 gebruikt inmiddels 69% van de consumenten groene stroom. Dat klinkt goed, maar het is niet waar. Aan de hand van vijf groene stroomschokken laat Arjen zien dat ons energieverbruik in Nederland helemaal niet zo groen is en dat het met allerlei boekhoudkundige trucs slechts lijkt alsof we bezig zijn met het redden van het klimaat.

Bekijk op YouTube