EnergyVille/VITO breidt PATHS2050 Platform uit met een nucleaire verlenging scenario

Op vraag van Febeliec heeft Energyville/VITO de impact van de uitbreiding van kernenergie op hun energietransitiescenario’s bestudeerd. De 100TWh burgerbeweging betreurt dat Energyville/VITO deze opdracht niet heeft aangegrepen om eindelijk een realistische energietransitiestrategie voor te stellen. In plaats daarvan blijft ze koppig het dogma van 100% hernieuwbare energie verdedigen. En ze vreest dat het verlengen van de levensduur van kerncentrales de komst ervan alleen maar zal vertragen.

À la demande de la Febeliec, Energyville/VITO a étudié l’impact de la prolongation du nucléaire sur leurs scénarios de transition énergétique. Le mouvement citoyen 100TWh regrette que l’association Energyville/VITO n’ait pas profité de cette mission pour proposer enfin une stratégie de transition énergétique réaliste. Au lieu de cela, elle s’obstine à défendre le dogme du 100% renouvelable. Et elle redoute que la prolongation de centrales nucléaires ne fasse qu’en retarder l’avènement.

<read the 100TWh article>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventy four + = seventy eight